Back on Track enligt SKK otillåtet….

Under en tid så har det på agilitylistan varit en disskusion ang användadet av Back on Track produkter på hund, även friska hundar.

Nu har SKK gått ut med information att Back on Track numera räknas som otillåtna metoder och har 14 dagars karenstid innan man deltar på prov, utställning eller tävling och man kan bli anmäld till SKK. Detta gäller alltså även ifall hunden är frisk…..

Man kan enligt dem om man vill använda ”västar” som de så fint kallar det av Nupren- eller Fleecematerial för att hålla sin hund varm.

Säger bara, VILKET SKÄMT!!!!

Nu får de väl ge sig kan man tycka!!!

Snacka om att de måste få hela sveriges aktiva hundfolk på sig…….

Klistar in vad de lagt ut om detta från SKK

Angående den hundväst som säljs
under varumärket ”Back-On-Track”

Nationella Dopingkommissionen (NatDopK) vill uppmärksamma SKKs medlemmar på att västen Back-On-Track marknadsförs med information om att den har egenskaper som påskyndar bland annat läkning av olika skador på hundar, och/eller häver smärta för hunden och att detta sker genom att västen är preparerad med ospecifiserade keramiska substanser.

Därigenom har NatDopK beslutat att västen faller under Dopingreglementets 7.1 Otillåtna metoder, vilket betyder att det är 14 dygns karenstid efter det att västen använts. Karenstiden innebär då att hundägaren inte får använda ”Back-On-Track-västen”14 dygn innan hunden deltar på prov, utställning eller tävling. Denna karenstid gäller oavsett om hunden anses vara frisk eller inte.

NatDopK vill uppmärksamma att västen Back-on-Track marknadsförs med att ge följande effekter;

  • Smärtlindring
  • Lindrar inflammation
  • Minskar muskelspänning
  • Ökad blodcirkulation
  • Läkning påskyndas
  • Lindrar och påskyndar läkning av skador i muskler och leder
  • Uppvärmning av muskler inför arbete eller fysisk träning
  • Förebygger skador i muskler och leder

NatDopKs beslut grundar sig, dels på Dopingreglementets 7.1 Otillåtna metoder, dels på det faktum att Djurskyddslagen föreskriver att djur som är sjuka eller har/visar smärta inte får belastas. Med andra ord inte delta vid prov, tävling eller utställning. När det gäller träning kan inte lagen tolkas på annat sätt än att endast rehabiliteringsträning är tillåten.

När det gäller Nationellt Dopingreglemente för hund ska det också uppmärksammas att detta skiljer sig på ett flertal punkter från dopningsreglementen på humansidan. Orsaken till detta är främst att det rent juridiskt anses att varje människa själv svarar för sin behandling och medicinering. Detta kan av ganska självklar anledning inte ett djur svara för.

För de hundägare som önskar använda en värmande väst så är till exempel västar av Neupren- eller Fleecematerial tillåtna för att hålla sin hund varm.

SVENSKA KENNELKLUBBEN

Kjell Bräster
Nationella Dopingkommissionen för hund
e.u

Meddelanden ?
Alex o doggar!:
Ja, vad ska man säga. Dum regel för oss som vill skydda våra hundar efter hård träning tex mellan två agilitylopp. Herre gud.
Tessan:
Jösses säger jag bara. Finns det inte viktigare saker som SKK kan stimulera sig med?? Istället för att förstör våra djur hela tiden?? Aveln är ju katastrof tex. idag kan man ju avla ”på allt” som har inprensip fria höfter och det är helt sjukt!! Tänk på alla hudsjukdomar som finns,armbågsfel,toa atros,rygg fel osv.Jag kan göra listan lång…Skk borde få sig en höger eller en rejäl omskakning. För nu har det gått för långt..ARG!!
Lottie:
Hej, jag trodde att de tagit bort dopingstämpeln på back on track? Tyckte det verkade lite överdrivit… men men, SKK är en underbar organisation, jag menar att de bara lägger tid på manifest som ovan…
kraaam på er
Tessan:
Får man ha stöd strumpor???
Annonser
Det här inlägget postades i Inlägg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s