För- röntgat Bowie!

Igår när jag jobbade kväll så hade vi på eftermiddagen ganska lite och göra. Eftersom Bowie nu är över 6 månader så bara pratade jag med en kollega som är på röntgen att jag skulle tycka det var kul att teströntga honom för att se hur det ser ut. Man är ju lite nyfiken. Eftersom vi hade tid tyckte hon att vi kunde göra det!

NU kan man ju inte alls lita på detta resultat, men man ser ju om det ser helt galet ut eller inte….

Vi har digitalröntgen på mitt jobb, väldigt bra och fina bilder blir det. Det är lite roligt för vi har en som heter ”TEST-patient” där det finns hur mycket bilder som helst, främst på personalens händer, fötter, armar, ja gud vet jag… hahaha.. Som en kollega som hade brutit ett ben i foten ex. Han orkade inte åka in till akuten så han röntgade och såg att det var brutet, tejpade foten ett tag och nu är det bra…..

Aja. För att återgå till Bowie iaf. Bilderna är inte av toppkvalitet, vi sederade inte honom utan gjorde detta för skojs skull….. Bowie skötte sig i alla fall exemplariskt, lite svårt och konstigt var det att ligga still en stund men han fann sig i det med!

Och bilderna då? Jo, vi röntgade höfterna och armbågarna och de ser fina ut!!! jippie! Kan man bli mer än glad eller? Nu får vi vänta i ca 1 år innan vi gör riktiga röntgen men med tanke på att han aldrig visat någon hälta eller ser vinlig ut i sin kropp så tror jag på att det förhoppningsvis är fint då med!

 Bowies höftbild Lite sne är den, men man ser helheten!

Höger armbåge

Vänster armbåge!

Skulle detta vara SKK- bilder hade inte varit riktigt godkända, armbågarna ska vara i nästan exakt samma vinkel, vilket dessa inte är, höftbilden i sig är ganska okej, lite sne och vind, men skyller på att han faktiskt var vaken när vi gjorde detta!!!! Duktiga, duktiga Bowie!!!!

/Kramar Lisa och hundar

Meddelanden ?
Carro:
En nyfiken fråga, varför ska du vänta tills han är 2 år???
Kul att kunna trixa på jobbet när det är lugnt, skulle ju vara kul att se alla ”test”-bilder =)
Lisa:
Näe, skrev lite fel, jag menar när han är ca 1,5 år, då vill jag SKK-röntga honom!
Lottie:
Ja du, A-höfter än så länge, hoppas han fortsätter muskla på sig Jag röntgade hans halvsyster Nikki i onsdags, det såg ok ut på en höft och en höft är def A. Kanske A-B, elelr som en kollega sa, ”har de vaknat på fel sida är det B-C”!!!! Kraaam
Lottie:
ps. glömde skriva, shit man ser att det är en ung hund! vad omoget skelettet är!!! kraam
Hanna:
Ser ju bra ut! Hoppas du har det bra annars. Har du anmält dig till mkt agilitytävlingar framöver?
Svante & Fri:
Jippie !! jättebra !! Röntga delar av kroppen är kul….sånt har gjorde vi mycket på jobbet förrut, nu har vi ingen röntgen tyvärr som vi kan leka med längre…..KRAM till Dig Lisan & pojkarna från oss !
jenny:
Hmm som sjuksköterska vill jag ändå påpeka att det inte är speciellt nyttigt att röntga en massa i onödan, alltså leka med röntgen! Vi utsätter oss för strålning då! Men kul att bilderna ser bra ut! : )
Therese o Dimma:
Håller tummarna att Bowie får fortsatt bra höfter o att dte är ett släktdrag =)
Annonser
Det här inlägget postades i Inlägg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s