Spåra är kul!!!!

Igår kväll hade jag och Hanna vår andra omgång av grundkursen i agility. Hundarna och förarna skötte sig kanon och vi gick igenom bla slalom, långhopp och däcket och attans vad kul vi hade. Lite hundrace vart det, alla hundarna tycker det är så attans kul så de måste ta något extravarv ibland…

Väl hemma efter att ha lämnat Hanna och Pirko hade Svante kommit hem efter sin skyddsträning och hunnit laga lite mat, GOTT!!!

Idag var vi båda lediga och dagen har ägnats åt att ta hand om varandra, pyssla lite och så klart hundträning (vad annars i en hundtokig familhj… hahaha)

Idag var det fokus på spår för alla voovar, själv la jag ett spår till Fri och Svante la varistt till grabbarna. Bowie var först ut och detta var hans andra riktiga spår i livet ( har lagt något litet när han var valp). Det var lite mycket störning av andra roliga lukter så han kommer behöva att man lägger lite mer i skogen ett tag för att lära sig fokusrea men stundvis mycket bra! Riktigt nöjd och det är verkligen kul!

Dusty fick jobb apå han med, han tycker spåret är riktigt kul, så kul att han nästan drod omkull mig….. Hade igår införskaffat ett X antal pipsar att lägga i spåret men dem struntade Dusty i…. spåret var viktigare. Grejen är att han blir lite för het om man lägger ut godis direkt i spåret så nu ska vi testa en ny teknik och lägga godis i burk så får vi se om det hjälper eller med tennisbollar utlagda ( var det enda föremålet han tog….) Roligt var att Dusty verkligen älskar detta, så som han jobbar på i spåret ser jag inte honom bjuda på något annat vi tränar så självmant utom i vallningen så det är verkligen något vi ska köra med honom, mest för kul numera dock då….

Sedan vart det lite lydnad för allihopa, med Bowie mest, fotposition, början till platsliggning, inkallning och hopp över hinder, jag har lite att arbeta med men det är kul, så småningom kommer vi att testa att tävla… får se när bara, har ju precis börjat med detta nu ju… =)

Fri fick köra ett lydnadspass hon me doch det gick bra!

Dusty fick köra budföring, han älskar det, roligt att springa fort (och då kan man skälla lite oxå…..) och även lite slalom och vips så hade klockan blivit mcyket idag igen…. Tiden bara rinner iväg när man har kul…..

Nu ikväll har det varit lite städning och plock, ska dra hem till Västerås imorgon efter jobbet.  Börjar jobba natt på fredag och eftersom Svante jobbar kväll då ska vi passa på att lägga spår på förmiddagen…. har verkligen fått upp ögonen för spår, skitkul, undrar varför jag inte gjort detta tidigare???? MMMMmmmmmmmm…….

Aja, nöjda och glada och mätta är vi nu i alla fall, även om det är lite tomt utan husse och Fräzy här hemma, men snart ska små border collisar och working kelpisar (och matte oxå för den delen) sova för att orka jobba……

Jobba kan va kul men drömmen skulle ju vara att vinna lite pengar (lite lagom) så man kunde jobba mest för skojs skull, kanske två-tre dagar i veckan och sedan bara kunna vara hemma och träna hund resten av tiden….

KRAMAR Lisan och hundar

Meddelanden
Carro & grabbarna:
Vilken härlig dag ni haft ! Inte ett dugg avis inte…
Virre hade återbesök på ditt jobb idag. Både pos. och neg. bättre rörlighet men han har tappat muskelmassa på höger. Skiljer 2 cm…
Kram på er och hälsa Svante och dogzen
Therese:
Håller med – vinna på lotto o endast jobba ett par dagar i veckan. Tänk vilka duktiga hundar man skulle få om man kunde träna, träna, träna – finns ju inget roligare!! =)

Lycka till med all träning!!

Mamma E:
Vinna pengar o slappa….O resa med Bilbo.
Annonser
Det här inlägget postades i Inlägg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s