Vallkursen

Imorse var det upp ganska tidigt för att rasta Bowie och Dusty. Skulle ju dra iväg på vallkursen! De har redan kört ett par gånger men vi har fått hoppa in och kör bara halva kursen då vi inte kunnat de tidigare gångerna.

I vilket fall som helst så kom Svante strax innan vi skulle åka. Han är egentligen sjuk och skulle kommit redan igår, men eftersom vi ska kastrera Fri nu i dagarna så måste han komma till Stockholm. Helt slut efter bilfärden bestämde vi i alla fall att han inte skulle med, vilket resulterade i att endast jag och Bowie drog iväg på äventyr!

Kursen hålls av Tina ute på Adelsö, har gått kurs hos henne tidigare med Dusty så jag vet hur hon arbetar vilket känns skönt! Väl framme så började vi med Bowie, han fick gå utanför fållan med får (och vi gick inne bland fåren) för att se hur han reagerade. Har ju testat att valla honom när han var ca 6-7 mån hos Sven, men inget mer efter det. Intresse visade han fint och han balanserade även helt okej tycker jag! Jättekul med tanke på hur lite vi kört!

Gång 2+3+4 som vi körde så var vi inne i fållan, han var till en början i koppel och han jobbade på lunt och fint, han har svårare för vänstervarven tror jag det var (har lite svårt och blandar kanske ihop det nu… hahaha). Sista omgången gick det så pass bra att vi tom vågade släppa på honom själv och gå runt (med vårt stöd så klart!) och det var lite jobbigt sa han men han jobbade på fint och lungt, vek ut huvudet fint från djuren när han skulle och tänkte runt fåren, inte in i hela flocken. Tom när det var någon tacka som vände sig om mot honom var han lugn och fin, väntade ut henne och fick henne vända sig om.

Känns jättekul att denna gång gick så bra, nu hoppas vi på att det går likadant även i fortsättningen. Det som jag känner är roligt är att vi startar upp honom på riktigt med bra metoder och inte så som vi gjorde med Dusty!

Nu ikväll är det bara myslördag, vi har storfrämmande på besök här!  Pax och Rim är här några timamr eftersom matte Alex är iväg på bio. Alltid kul att ha hand om någon annans valp, man glömmer bort att det kan vara så jobbigt och det bästa är att man kan lämna hem dem sen!

Kramar Lisan och flock

Meddelanden
Hanna & Pirko:
Kul att vallkursen gick bra! Vi hörs!
Madde:
Kul att det gick så bra!!!

Annonser
Det här inlägget postades i Inlägg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s