Skånebesök och vallning… =)

Efter att ha jobbat julafton och juldagen som jag dessutom var tvungen att jobba över en timma 8(typiskt att djuren ska va sjuka när man bestämt att man har gasnka bråttom iväg från jobbet…) var det dags att bege mig mot Jönköping som första stopp där Alex var hos sin moster Cissi och sedan skulle vi bege oss vidare till Skåne och Somollis….

Efter att ha rastat av Bowie var det dags att ge sig av. Dusty var under julen med gulliga Hanna och Pirko. Kände att han skulle ha mycket roligare borta med henne i Småland än med oss i en trång bil i Skåne där jag ändå inte skulle orkat fokusera på honom och han hade inte fått valla.

Anledningen till att vi skulle ner var för att vi skulle på Somollis träffen!

Ja, Bowie och jag startade vid 19 snåret fredag kväll, egentligen så hade jag tänkt vila lite innan men vädret höll på att bli sämre och kände att det var bätter att komma iväg fort och vila på vägen ifall jag skulle bli trött.

Vägen (E4an var minst sagt dålig, eller vad sägs om 50 km på en 110 väg???). Det var en massa snö och det snöade hela vägen ner till Jönköping och kom dit ca 4 timmar senare…. Trött som ett ägg gick vi och la oss och självklart lyckdes vi försova oss en timma på morgonen. Visserligen vardet nog behövligt men men….

När vi väl kom till Lottie känns det som om man kommer ”hem”, gillar att vara hemma hos henne, fixa lite med valparna, vi var och fixade med fåren, gav dem mat mm, alltid lika kul!

Vi hann även med att valla en omgång och Lottie fick se Bowie in action…. Hon tyckte att han inte var riktigt tänd ännu så vi arbetade med honom och sedan fick han hänga med ner till stallet och fåren när vi gav dem mat.

Dag två som var själva somollisträffdagen så var vi fler folk, vi tränade och Bowie visade att han hjärnan nog arbetat en del sedan gårdagen. Man såg att han funderat och han var fin! Superkul att se! Lottie tyckte att han var lite omogen (dööhhh……som om vi inte visste det…hahaha), men tydligen så är även hans kullsyskon det i vallningen så det ligger visst i släkten… haha.

Även Alex Rim visade betydligt större intresse dag 2, ska bli kul att följa dem!

Bilder finns i alex blogg!!!

Fick även se Bowies kullsyrra Dimma valla, kul att se släktingar!!!!!

Vi kom iväg sent och var inte hemma i Sthlm igen och innanför dörrarna till hemmet förrän kl. 01,30! Trötta men nöjda är vi i alla fall med helgens träning och träff.

Nu är jag så sjukt taggag på att köra vallning i alla fall igen, Tänkte försöka komma iväg och valla regelbundet nu med Bowie och sedan hade vi tänkt försöka åka ner och hälsa på när Alex bor nere hos Lottie ett tag!

Tyvärr så är det ju ganska långt till Lottie, vill ju helst gå och valla hos henne, men det kan bli liite långt att åka ner till henne varje helg för att valla, hahaha…. men vi ska komma på en bra lösning!

Min lilla bil klarade resan galant, men den skrek efter olja och efter spolarvätska när vi var hemma i Sthlm igen så igår var det bilvårdsdag efter jobbet och hundrastning. Även rutorna blev rena och fina igen så nu kan jag se ut! Jippie!!!

Tänk vad bekvämt det är att ha bil alltiså! Vi hade intekunnat göra denna roadtrip utan bilen….

En annan sak när jag ändå är i farten…..Så irriterande med alla jäkla smällare som folk envisas med att hålla på med nu…

Som senast idag efter jobbet vid 16,15 snåret. Var ute och gick med hundarna i Skogen vid jobbet. Hör på nära håll att de börjar smälla av fyverkerier. Dusty som är skottberörd stelnar ju till och springer iväg lite, tycker att det är jobbigt. Bowie däremot är inte berörd (än i alla fall) men jag är inte sen med att ta upp och börjar kampleka med honom (strunatde i Dusty helt och hållet…) för att Bowie inte ska ta efter Dustys beteende, vilket funka bra…

Säger bara det, hatar denna del av året när idioter ska smälla av dessa fyverkerier och smällare, tycker inte ett dugg synd om dem som smäller bort ansikte och fingrar, rätt åt dem. Synd bara att det kostar med mina (och andras självklart) skattepengar för att de ska få bete sig som små barnrumpor……

Nu ska vi snart sova, jobb imorgon med…. suck suck…

Kramar Lisa och hundar

Annonser
Det här inlägget postades i Inlägg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s