Agilitytävling på Västerås KK

Fredagskvällen för mig och hundarna började kl. 18,00 efter att jag slutat jobbet. Rastade av dem lite snabbt och sedan bar det av mot Västerås och Svante och Fri. Stannade till på vägen på Bro-Håbo BK och tränade lite kontaktfält med Bowie, vilket då kändes bra. Dusty fick vara med på ett hörn och tyckte att livet var toppen att få lite korvbitar och ändå inte behöva jobba, skönare när lillebrorsan fick göra grovjobbet´….

Väl framme vart det lite fredagsmys med räkor mm. Det var ju ändå valborg menar ja….

Lördag morgon. Den var tidig….. Vi hade ställt klockorna på kl. 7,00 eftersom vi tänkte gå upp och gå en långprommis med hundarna innan tävlingen. Vi var väl båda ganska trötta men Svante var värst….Stackarn hade jobbat som en idiot dagen innan och var slut halva dagen… Han slog väl inte upp ögonen förrän vid 8 snåret, innan dess hade han legat helt utslagen och sovit…

I vilket fall som helst så kom vi fram och även ifall det inte regnade så var det så satans kallt så vi satt mest och kurade i bilen.

Filmer finns under FOTO/FILM

AGILITY LOPP 1

Ja vad kan man säga….. Kontakfältshinder… Vad är det frågade Bowie. Stundtals var han bra i loppet och är ganska nöjd.

AGILITYLOPP 2

Ja. Kaos kan man väl säga. Jag visade fel, bowie var duktig och lyssnade, vilket blev fel, han studsade på kontaktfältshindrena och vi diskade oss även i detta lopp..

Mmmm…. Kan komma fram till med dessa lopp att vi behöver träna mer på KF hindrerna. Det han lyssnar på någorlunda på träning skiter han fullständigt i på tävling så vi har lite att arbeta med.

SÖNDAG och HOPPLOPP

Ja. Lite piggare var vi båda idag, vi åkte iväg och gick en sväng med hundarna. Bättre väder idag med sol tackar man inte nej till, tyvärr så var det fortfarande väldans kallt. Så kallt att jag gått med mössa en stor del av dagen…. och det är 2 maj….mmmm

Hopploppet då. Jo. Han kändes fin, vi måste öva mer på bakombyten och slalomingångar. Själv gjorde jag några missar som jag kände redan när jag gjorde dem men inte så mkt att göra ngt åt när de väl var gjorda. När Bowie sätter fart och det går lite för fort skiter han i att det ligger lite pinnar i vägen så det vart lite plockepinn… men. VI KOM I MÅL!!! Med 45 (!!!!!) fel och en hyfsat bra tid med tanke på att det flev lite fulsnurrar och annat knas.

På Bows 5 officiella lopp och 4:e hela tävlingsbana som han gör kommer han i mål på…Och är egentligen inte riktigt redo och slåss om pinnar eller så än, utan detta var ju mest för att kolla av vad vi behöver träna mer på.

Tyvärr så blev han lite halt igen i det benet som han slog i för två veckor sedan när vi tränade agility, antagligen sedan igår när han flög av något av KF hindrerna. Man ser knappt att han är halt, bara i långsam skritt någon gång ibland, men ville inte chansa att starta ett lopp till.

Nu drar vi oss tillbaka från tävlingsbanorna ett tag för att träna lite mer, vilket är behövligt. hahaha

Vi drog istället och kikade på Svenskskyddstävlingar i Strängnäs. Några av Svantes ekipage skulle vara där och tävla. En av hans ”adepter” var 1,75 poäng från uppflytt, jäkligt surt måste jag säga. Ungefär som att missa ett cert i agilityn med några hundradelar (vilket både jag och Svante lyckats med att göra med Fri förra året)….

Nu är det i  alla fall en trött liten BC som ligger och sover, men snart lovar han att han ska visa upp sig mer på banorna och göra agilitysverige osäker…

TACK SVANTE FÖR EN TOPPENHELG! Utan din coaching vet jag inte vad jag skulle göra!

Kramar Lisan och hundar

Meddelanden
Ullis,D,M& T:
Han är allt en liten katapult den där Bowie- ska bli kul att följa er
Boa och Ulli:
Haha du kör stenhårt med Bow! Undrar vart detta ska sluta! SM? VM :O?
Haha man vet aldrig!

Annonser
Det här inlägget postades i Inlägg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s