Hundhelg!

Bilder finns längst ner…

FREDAG

Fredagen började med att vi åkte upp till Tammy och hennes får på förmiddagen för att valla lite på hennes får! Bowie var olydig och ville inte alls lyssna på LIGG… Dusty var galen han med, men på ett lagom och bra sätt. Kul när det går bra, och kul att det börjar gå bättre med Dusty framför allt i vallningen. Det går ju lite upp och ner, men vi kämpar på vi. =)

Lite bilder från den dagen finns längst ner!

LÖRDAG

Lördag morgon… Ingen rast ingen ro. Jobbat på fredagkvällen och var ganska mör, var mycket på kvällen. Men. Linda, Emelie och jag hade bestämt att vi skulle ha en spårdag så det var ”bara” att pallra sig upp (där rök den sovmorgonen…) och iväg. Handlade lite frukost innan vi möttes upp. Vi gick ut och la spåren. Första gången för Linda med lilla Dude och första gången Emelie la ett personspår för Siri. Hon har fått gå viltspår tidigare så det var lite spännande att se hur hon skulle reagera. Efter spårläggning tog vi oss en mysig paus med lite frukost. Mysigt. Verkligen något som vi kommer att göra om!

Tillbaka till skogen var det först Dustys tur. Det gick kanon det, använde näsan fint och var duktig, även om jag krånglat till det lite med spåret så att det var lite svårt… =) (hoppsansa). Bowie var kanonduktig han med, lite het, men men. Det är så himla kul att se hur roligt mina hundar tycker att detta är, visst, vi är verkligen inte på tävlingsnivå ännu (Bowie för bruks och Dusty för FH) men man blir glad bara av att se dem jobba på som galningar! Dessutom så var detta första spåret för i år och förra året kan jag räkna på ena handen hur många spår jag la… Men men. Dör lilla Dude var det lite svårt, matte hade  tränat mycket kontaktövningar denna vecka och det var mycket att kika på i skogen… Han hade dock små glimtar av nosarbete. Roligt att se och han är ju bara ca 13-14 veckor nu tror jag så…. Vi får se vart det slutar. =) Siri var kanonduktig hon med. Synd bara att matte glömde bort hur spåret gick.. =)

SÖNDAG

Idag vaknade jag av mig själv på morgonen och passade på att ha tvättstuga innan det bar iväg till vallhagen där vi träffade upp Alex och hundar. Vallingen gick bra, trots en galen tacka som utmanade alla hundar, rymde och fick med sig de andra två rakt över staketet (Det var inte ens några hundar i närheten när de bestämde sig för att göra det…) och så fick vi lite riktigt arbete att göra med hundarna… =) In kom de så småningom, men utan hundarnas hjälp….

Dusty var idag fin i vallningen, han har och kan ju tappa huvudet när han vallar (springer runt och skäller som en idiot), det gjorde han inte alls idag. Däremot strulade ahn lite när vi skulle öva hämt, men vi lyckades komma på hur vi skulle lösa detta så vi får se nur det blir sen… Bowie var okej han med. Så på det hela taget är jag ganska nöjd med hundarna idag.

Tror även att de är ganska nöjda med hundhelgen som varit! Äntligen har jag ett liv igen efter allt tentapluggande! JÄTTESKÖNT!!! =)Lite bilder från helgen!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det finns fler bilder om man kikar in på FOTO sidan!

Nu laddar vi för en ny vecka, med nya utmaningar!

/Kram Lisa och hundar

Annonser
Det här inlägget postades i Inlägg. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hundhelg!

  1. Hej!
    Ville bara skicka en hälsning från oss och våran fantastiska bruna Face Rase Fideli! Som låg på Södra i hela 9dgr i början på året då hon operarade bort bitar av en gummiboll!
    Nu är Fideli på agility banorna igen och vi ser fram emot SM:et i juni där hon ska vara med och tävla i ett lag!
    Så här vill vi tacka för att ni tog så väl hand om våran underbara vovve och hälsa til alla som tog så väl hand om henne!
    Mvh Fam. Hillilä

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s