EM i vallning och Skåneresa!

Jag och Tammy begav oss i fredags kväll iväg till Skåne för att hälsa på Lottie, Bowies uppfödare och kolla på EM i vallning. Eftersom tammy jobbade kväll kom hon till mig runt 22,30 snåret…. Ösregn och i övrigt ganska jävligt väder men iväg bar det!

Vi åkte hela natten och kom fram till Andrarum , stället där EM gick av stapeln på lördag morgon runt 6 snåret tror jag klockan var. Nu visserligen med sol men det blåste förävligt kallt. Kvaltävlningarna hade pågått på fredagen och fortsatte även på lördagen och det var spännande att kika på de olika ekipagen =)

Förutom att kika på kvalen gick vi själklart runt lite och en kul grej de andordna var ”prova-på-nötvallning”. Träffade på Madde med Bowies halvsyrra Nikka och hennes Keeper och hon testade med sina hundar att valla korna och jag ville testa med Bowie och se hur han betedde sig med dessa kor. Han arbeta på bra, var lite försiktig, men kul att testa på…. Hade tänkt köra även med Dusty, men det kom av sig och sen  vart det bara inte av helt enkelt.

 

Vi åkte i alla fall hem till Lottie och sov över. Alex och Sofie hade redan installerat sig dig då de kom ner några timmar tidigare än oss… Vi hann med att valla lite under dessa dagar hos Lottie, vi stannade till på tisdagen, men tyvärr så råkade Bowie ut för en skada på sin tass under lördagskvällen med sår och en ond tå så det vart inte så mkt vallning för hans del som jag hade hoppats på…. tyvärr…. men det är alltid lika mysigt att vara nere i Skåne och jag förstår verkligen vad Alex menar med att det känns som om man kommer hem…. Kanske får ta mitt pick och pack och flytta ner nån gång jag med… =)

Dusty fick även han träna lite korta pass under dessa dagar och var nöjd med hans attityd bland fåren. Han har verkligen utvecklats till det bättre denna sommar! Vi arbetar vidare, fortfarande har vi mil med saker att finslipa på men vi får väl se… IK1 är ju nästa grej med honom, men kommer ändå inte satsa på honom med detta, det är ju Bowie som ska ha den fokusen…

Även på söndagen var vi och kollade på EM och då var det finalen. Spännande! Hundarna är så sjukt duktiga… T’änk er att göra ett dubbelhämt och då hämta första flocken på över 800 meters hämt i kuperad terräng….. och med en sjö ivägen. En hund hamna lite fel efter lite missförstånd och började vandra tillbaka till sin förare genom vattnet och började först simma mot honom. När han fick nytt kommando simmade den ut igen och gjorde rätt…. det är häftigt…

Fick se riktigt fin vallning om än svårt, men jäklar vad häftigt det är alltså!=)

I top blev det Norge….. På en 1-3 placering, varav vinnaren, Torbjørn Jaran Knive tog första plats med MAICO och andra plats med EDDIE….. Det är STOR respekt!!

Sverige kom med till finalen med 5  ekipage. Finalen betsod av 15 ekipgae totalt så detta var mycket mycket bra! I lagtävlingen kom Norge 1:a, Sverige 2:a och Danmark 3:a…. Det är häftigt!!!

Nu sitter jag här hemma i Sthlm igen och önskar mig tillbaks…. Mysigt hade vi det i alla fall….

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

 

Nu är det sovdags!!

Annonser
Det här inlägget postades i Inlägg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s