Vallning får och ännu mer vallning….

Ja…. Mitt liv handlar ju verkligen om hundarna och den största delen handlar om vallning…. =)

I helgen var Bowie och jag med och tävlade i Järfälla både lördag och söndag på en IK1 tävling. Lördagen var svår…. För det första så lyssnade inte Bow så bra och det var lite ryckigt och inte alls bra. Sen hjälpte det inte att fåren hade jättestort drag… Vi var inte de enda som hade det svårt men det slutade dock med att vi tappade flocken. Valde att inte skicka Bowie efter dem då en tacka rann ner för en slänt… Så disk vart det tyvärr.

På söndagen så var det tävling igen och jag hade åkte och tränat lite på att Bowie var tvungen att lyssna så då gick det bättre. Banan var flyttad så det vart inte alls lika mycket drag, men idag var djuren tyngre att flytta och framför allt mycket svåra att dela. Hämt, framdrivning, fösning och drivning kändes bra, däremot tog tyvärr tiden slut för oss i delningen. Vi lyckades ändå skrapa ihop 62 poäng, så det räckte precis till ett 3:e pris. Kunde gått bättre men även sämre, men framför allt blev vi en erfarenhet rikare.

På kvällen jag och Madde Daleo till Agdala och hämta några av våra alldeles egna får, vi valde en fin tacka och ett lamm som nu flyttat hem till Madde! Igår hämtade jag även hem de andra två, en grå fin tacka och ett lamm så nu är det 4 fårskallar som strosar runt i hagen. Madde lyckades med att hamna på sjukhus och ligger inlagd hela veckan så hon fick tyvärr inte möjlighet att vara med på vallkursen för Karin Söderberg som hon så fint ordnat till nu i veckan.

Kursen för Karin Söderberg har varit kanon, både igår och idag har vi tränat som galningar, Bowie har en del grejjer att finslipa på och det är bra att få en check så vi inte börjar stampa på ett ställe. Karin är verkligen super och detta var 3:e gången vi går för henne, kan varmt rekommendra att gå kurs för henen! =) Nu ska vi fokusera på att lära in stand, gå rakt (jag har missat det i träningen när vi fokuserat på visslor mm, så han glider), delnigar (förargrej, hur ska jag uppföra mig, Bow gör ett bra jobb hör… ska tänka ANSTIKTEN… hahaha). Vi har tränat linjer, vi har fått dela av träningsdjur från stora flocken och även fått träna på dubbelhämt! Mycket kul!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Efter kurs idag bar det iväg för att införskaffas lite fårsaker så nu är de nog nöjda, fått lite mineraler och annat smått och gott. =) Nu är det en trött Bowie som ligger och sover i soffan. Tänk att han idag fyller hela 3 år! =) Vad tiden går fort.

Och han har fått en fin present iår. Vallkurs och även egna får (som han visserligen får dela med Dusty och Mick). =)

Nu är det sovdags!

Ha det gött!

/Kram Lisa och hundar

Annonser
Det här inlägget postades i Inlägg. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vallning får och ännu mer vallning….

 1. Anna Deemus skriver:

  Hej Lisa & doggar!

  Ja det var verkligen två härliga och givade dagar med Karin. Nu är det bara att träna på.
  Många fina bilder hann du med att ta, såg att min kollega och träningspartner hamnade på några, kul!

  Ha det så bra!
  Anna & Speak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s